Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Rio facelift officiell

Nu är det dags för Kias ”B-segmentare” Rio att uppdateras. De visuella justeringarna är av det mindre slaget, de tekniska större. Bland annat kommer modellen nu som mildhybrid.

Kia Rio är inne på sin fjärde generation sedan modellnamnet för första gången dök upp i slutet av 1990-talet. Nuvarande modell presenterades hösten 2016 och med snart fyra år i livet är det dags att genomgå en föryngringskur – eller som man säger om man är lite internationellt lagd; facelift.

Till utseendet är förändringarna inte omvälvande, Kia har nämligen gått försiktigt fram för att ge Rio en lite mer sportigt lagd uppsyn. Tiger nose-grillen har gjorts något lägre och rakare medan de flankerande strålkastarna (full-LED oavsett modellversion) är identiska med tidigare.

Nedre delen av fronten är mer omarbetad än den övre. Luftintagen har planerats om och gör att bilen upplevs som bredare och lägre. Dimljusen har ungefär samma placering som tidigare men upplevs som nya tack vare övriga förändringar runt omkring.

Foto: Kia

Baktill ser vi att förändringarna lyser med sin frånvaro. Bakljusen är desamma, så även hela bakluckan och stötfångarpartiet.

Interiört ser det ut som tidigare, men infotainmentskärmen på instrumentbrädan har vuxit till åtta tum. Det betyder att placeringen av tillhörande knappar är annorlunda. I stället för att vara tillgängliga på båda sidor om skärmen har de flyttat ned på rad under densamma.

Mätarhusets rundlar och 4,2-tumsdisplay har fått annan grafik och typsnitt, och så här på förhand, utan att ha sett bilen i verkligheten, ser det ut att ha blivit mer lättavläst.

Foto: Kia

Den största nyheten hos Kia Rio facelift är varken uppdaterad grill eller nytt typsnitt. I stället hittar vi den intressantaste under huven. Rio är nämligen Kias första modell med en 48-volts mildhybriddrivlina som drivs med bensin (diesel finns sedan tidigare till andra Kia-modeller). Denna modellversion, med beteckningen EcoDynamics+ på bakluckan, har en T-GDi-bensinmotor på 1,0 liter och 120 hästkrafter som släpper ut drygt tio procent mindre koldioxid än motsvarande motor utan elektrisk assistans.

Det andra motoralternativet har samma enlitersmaskin men utan mildhybridteknik. Den är på 100 hästkrafter och erbjuds med antingen manuell låda eller dubbelkopplingslåda. Mildhybridalternativet erbjuds enbart med dubbelkopplingslåda.

Foto: Kia

Uppdaterade Kia Rio innehåller bland annat senaste versionen av UVO Connect som gör bilen uppkopplad vilket möjliggör för användaren att nyttja en rad olika smarta tjänster. Dessutom innehåller den filhållningsassistans, filkörningssystem med cyklist- och fotgängarigenkänning, trötthetsvarnare samt döda vinkel-varnare som kan assistera med styrningen och bromsa om situationen kräver det.

Rio facelift dyker upp hos Kia-handlarna under tredje kvartalet 2020. Inga priser är offentliggjorda. I dag kostar Kia Rio i Sverige från 144 900 kronor (kampanjpris). Då får man den utgående 1,2 liter stora bensinmotorn på 84 hästkrafter.