Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051221_kia
051221_kia
051221_kia
051221_kia Foto: Kia

Kia satsar på Soul

Soul heter det senaste från sydkoreanska Kia. En CUV som faktiskt är riktigt häftig vid första anblicken. Fler blickar får vi kasta mot den i Detroit i januari.

Sydkoreanska Kia är på gång med en ny SUV. Förlåt, CUV ska det vara. Det är så de kallar nya Soul. CUV står så klart för Crossover Utility Veichle och det är ju det nya namnet på SUV: ar av mindre format med mer sportig framtoning. Och precis sån är Kia Soul, liten SUV med sportig framtoning. På Teknikensvarld.se tycker vi den ser ganska häftig ut.

Häftigt 1.

Det som slår en direkt när man kollar på illustrationen av Soul är vindrutan. Eller vi kanske ska kalla den för bara rutan eftersom vindruta och sidofönster sitter ihop i ett enda stycke. Med undantaget att den delas upp vid dörröppningarna men annars är det faktiskt ett enda stort fönster runt om hela bilen.Häftigt 2.

Vad man mer kan se direkt på bilden är dörrarna. De öppnas som dörrar gjorde på riktigt gamla klassiska bilar, alltså mot varandra så det bildas en enda stor öppning när bägge är öppna. Rolls-Royce känsla.Mindre häftigt.

Ja mindre häftigt är det enormt höga hjulhuset i fram som faktiskt kapar av lyset. Det ger känslan av att man bokstavligen tryckt ihop bilen en aning för att få den mer kompakt. Som att de faktiskt satt den i en press och vipps kom hjulhusen lite närmare. Lite för nära.

Kia Soul kommer att ställas ut för allmänheten på Detroit-salongen i januari 2006.