Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Seltos officiell – inget för Europa

Nu har Kia rullat fram nya suven Seltos, en så kallad global modell men som inte är aktuell här i Europa.

Seltos, som har ”teasats” i oändlighet senaste tiden, är ännu en kompaktsuv från koreanska Kia. Den beskrivs som en sofistikerad modell med spjutspetsteknik och säkerhet i världsklass som ska våga hävda sig på den globala marknaden. Den beskrivs även lyfta in en bit sportighet i klassen.

Hur stor, eller liten, Seltos är får vi inte veta, däremot att den kommer att erbjudas med tre olika motorer. En 1,6-liters bensinmotor med turbo som ger 177 hästkrafter, en 2,0-liters bensinare utan turbo som ger 149 hästkrafter samt en 1,6-liters dieselmotor på 136 hästkrafter. Beroende på marknad erbjuds olika transmissioner – en sjuväxlad dubbelkopplingslåda, en sexstegad automatlåda samt en steglös CVT-låda.

Insidan av Seltos får vi inte se, däremot får vi läsa om den och den beskrivs som svepande med högkvalitativa och futuristiska material som ska attrahera unga, teknikorienterade ungdomar. En 10,25 tum stor infotainmentskärm ska göra livet lekande lätt och för föraren finns även en åtta tum stor head up-display som ska göra vågen av information mer trafiksäker.

Kia Seltos ska byggas i Indien och i Sydkorea med start under andra halvan av 2019. Då kommer den även att marknadslanseras runt om i världen, dock inte i Europa. Vi européer får i stället invänta nya modellen XCeed som har världspremiär nästa vecka, närmare bestämt den 26 juni.