Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kia

Kia Seltos X-Line Concept – större och tuffare

På årets Auto Expo i Indien visar Kia upp flera bilar och koncept. Vi har redan skrivit om Sonet Concept, nu riktar vi blickarna mot en ännu tuffare konceptbil – Seltos X-Line.

Kia Sonet Concept, som vi berättade om för ett par dagar sedan, beskrev vi som liten och tuff. Kias andra konceptbil på indiska Auto Expo heter Seltos X-Line Concept och kan beskrivas som större och ännu lite tuffare. Den baseras förstås på modellen Seltos som lanserades förra året, den suv på 437,5 centimeter som säljs på flera marknader i världen (däribland Indien, där den också är sex centimeter kortare).

Foto: Kia

Eftersom Seltos inte kommer till Europa (för att inte slå undan fötterna på nyligen introducerade Kia XCeed) kommer inte heller Seltos X-Line Concept i någon form av produktionsutförande att nå vår kontinent.

Kia är fåordiga om bilen men beskriver den som en mer bestämd och robust version av Seltos, med futuristisk grilldesign (skulle kunna vara LED-slingorna som går in i grillen som anses vara framtid), hasplåtar (ser vi dock inte skymten av på bilderna) och grövre takrails. Stötfångarna har fått lite annat, tuffare utseende och helheten andas med terrängbil. Vanliga Seltos finns i fyrhjulsdrivet utförande, så vi förmodar att Kia tänker sig Seltos X-Line med just drivning på samtliga hjul.

Foto: Kia

På bilsalongen i Indien visar Kia även upp modellerna Carnival, e-Soul (Soul EV), e-Niro (Niro EV), XCeed och Stonic.