Kia Sorento facelift – första bilderna

Den faceliftade Sorenton väntas visas upp på bilsalongen i Paris i september, men vi kan redan nu visa de första bilderna på Kias nya suv.

Efter tre år är det dags för andra generationen av Kias suv Sorento att göra världspremiär. Än så länge är Kia sparsmakade med information om bilen, men det som avslöjas på bilderna är att strålkastarna blivit uppdaterade med LED-ljus och nya, rörliga dimljus. Stötfångarna fram och bak är också nya, vilket inneburit att den mörka plasten lackats över i större utsträckning än tidigare.

 Chassit har Kia också sett över, men mer specifikt än så vill man inte berätta innan världspremiären i Paris. Då kommer även bilder på Sorentos uppdaterade inredning som får lite bättre material såväl som en sjutums skärm som styr infotainmentsystemet i bilen. Panoramataket i glas har blivit större för att låta mer ljus lysa upp inredningen.

 Motorerna lär vara samma som vi lärt känna vid det här laget, en 2,2 liter stor CRDi-motor på 197 hästkrafter och 436 newtonmeter. I nuvarande Sorento betyder det 0-100 på 9-6 sekunder och en blandad bränsleförbrukning på mellan 0,66 och 0,71 liter per mil, beroende på om man valt manuell eller automatisk växellåda.