Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En front andra tillverkare fruktar? Sportage har blivit en succé för märket från öst.En front andra tillverkare fruktar? Sportage har blivit en succé för märket från öst.En front andra tillverkare fruktar? Sportage har blivit en succé för märket från öst.
En front andra tillverkare fruktar? Sportage har blivit en succé för märket från öst.

Kia Sportage kommer som mildhybrid i höst

Kia anammar 48-voltstekniken. Suven Sportage kommer som mildhybrid i höst – golfklassaren Ceed följer upp 2019.

Mildhybrider är på modet och ingår i biltillverkarnas elektrifieringsstrategier. Tekniken har snabbt letat sig ner i bilhierarkin och för ett par veckor sedan presenterade Volkswagen sitt system som tar plats i kommande generation Golf 2019.

Nya Ceed, Kias utmanare i klassen, kommer som mildhybrid samma år men redan i höst får suven Sportage samma teknik.

I vanlig ordning handlar det om ett 48-voltsbatteri som tillsammans med en kombinerad startmotor/generator, litiumjonbatteri (här på 0,46 kWh) och strömomvandlare assisterar en förbränningsmotor och alstrar energi vid inbromsning och frirullning.

Med detta kapas bränsleåtgång och utsläpp. I Kias fall reduceras koldioxidutsläppen med fyra procent enligt WLTP-cykeln.

EcoDynamics+ heter Kias system och kommer först till dieselmotorer och kan anpassas med olika växellådor och till såväl fram- som fyrhjulsdrift.

Till 2025 kommer Kias elektrifierade utbud omfatta 16 modeller, såväl hybrider, laddhybrider, elbilar samt en bränslecellsbil.