Kia Sportspace – Optima i kombiförpackning

Kia visar nya konceptkombin Sportspace innan officiella premiären i Genève om två veckor.

Förra veckan släppte Kia en bild som visade fronten av nya konceptbilen som de då inte namngav. Då anade vi att det rörde sig om fjärde generationens Optima. Till viss del hade vi rätt, men att Kia skulle visa en kombi trodde vi inte.

Tar sig denna konceptbil till produktionsutförande betyder det att Optima för första gången erbjuds med kombikaross, en version som saknats på den svenska marknaden. För att vara en konceptbil är formerna inte lika vågade som vi är vana, även om detaljer som sidospeglar och de infällbara dörrhandtagen troligtvis skulle se annorlunda ut på en produktionsbil.

Några storleksmått har Kia inte delat med sig av än, men baserat på storleken på dörrarna och mycket överhäng fram som bak kan vi konstatera att det är en stor pjäs. Fronten har ett aggressivare uttryck än tidigare och tittar vi bakifrån påminner Sportspace till viss del om både Alfa Romeo 156 och en aning Ferrari FF.

– Vi bestämde oss för att designa en bil som är en helt ny typ av Gran Turismo – en bil för aktiva människor som behöver komfort men också sportighet, säger Gregory Guillaume, chefsdesigner hos Kia.