Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kia

Kia Stinger facelift – små justeringar och fler assistanssystem

Kia Stinger uppdateras och får bland annat en ny, större, pekskärm i instrumentbrädan. Kia passar också på att uppdatera assistanssystemen och fila lite på lyktor och material.

Lanseringen av Stinger var en milstolpe för Kia. Med en stor, sportig och lite lyxig halvkombi ville Kia visa att de också kan bygga bilar som attraherar köparna på andra sätt än till exempel en Rio eller en Niro. Stinger var, och är fortfarande, en bil som ska väcka känslor och ha-begär mer än att bara vara praktisk och ett bra bilköp.

Nu ska Stinger uppdateras och Kia gör det på det sedvanliga sättet. Stinger får nya LED-strålkastare, nya blinkers och en ljuslist mellan bakljusen i spoilerns underkant. Kia vill få till en mer distinkt ljusbild från bilen. 19-tumsfälgarna får en delvis ny design och den nya färgen Ascot Green läggs till i paletten.

Foto: Kia

På insidan är den mest tydliga förändringen en stor 10,25-tumsskärm och digitala förarinstrument. Om du vill kan du också få stolarna i svart mocka med röda sömmar. Du kan också få röda säkerhetsbälten.

Under huven blir det inga nyheter, där sitter fortfarande en V6-bensinare på 3,3 liter och 366 hästkrafter. Det är åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift som gäller, precis som tidigare.

Foto: Kia

Kia passar på att uppdatera assistans- och säkerhetssystemen. När du blinkar visas rörliga livebilder i det digitala instrumentet framför dig. Du får också en varning, via Safe Exit Warning-systemet, om du öppnar dörren samtidigt som det kommer trafik bakifrån och föraren uppmärksammas, via ROA-baksätesvarningssystemet, på om det finns barn eller djur i baksätet då du lämnar bilen.

Highway Driving Assistant och filkörningsassistenten håller bilen mitt i körfältet och med rätt avstånd till framförvarande bil.

Foto: Kia

Kia börjar sälja uppdaterade Stinger redan i höst men den svenska importören har ännu inte förhandlat fram något pris.