Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kia

Kia Stinger ska uppdateras – får mer effekt

Kias vassaste modell, Stinger, är efter tre år i livet på väg att uppdateras. Exakt vilka förändringar modellen genomgår vet vi inte, men från Australien kommer uppgifter om att effektsiffran ska höjas.

I januari 2017 presenterades Kia Stinger, en hyfsat stor GT-inspirerad pjäs på 4,83 meter som ska bjuda på fart och premiumkänsla på ett annat vis än vad Kia tidigare någonsin gjort. På hösten samma år tog vi tillfället i akt att köra vassare Stinger-varianten, nämligen Stinger GT med dubbelturbomatad V6-motor på 3,3 liter, 370 hästkrafter och 510 newtonmeter. 0-100 km/h på 4,9 sekunder och toppfart på 270 km/h är siffror som Stinger GT inte behöver skämmas för, tvärtom. Kia har tidigare inte haft en lika stark och snabb bil i sitt sortiment.

Foto: Kia

Nu kommer uppgifter från Australien om att en uppdaterad variant av Stinger ska nå marknaden omkring september i år. Exakt vilka förändringar vi kommer att få se är okänt, men enligt australiska Carsales kommer toppmodellen med 3,3-litersmotorn att få fler hästkrafter. Enligt deras källor som står Kia nära hoppar effektsiffran upp en aning genom att avgassystemet optimeras.

Foto: Kia

Det har tidigare pratats om att Stinger ska få ta del av den 3,5-litersmotor på 380 hästkrafter som finns i nya Genesis G80 som presenterades för bara ett par veckor sedan och som nu säljs i hemlandet Sydkorea (kommer till USA senare i år). Så blir det alltså inte, och vi kommer förmodligen heller aldrig att se någon V8 i Stinger, vilket det tidigare har ryktats om.