Kia utmanar Nürburgring med bakhjulsdrift

Kia ska inom kort leverera en bakhjulsdriven sportsedan och nu får vi första upplevelsen med bilen i hög hastighet på Nürburgring.

https://youtu.be/4p__3tykDOo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Kia, och syskonmärket Hyundai, satsar stenhårt i nästan samtliga segment, även inom den sportigare genren. I en så kallad ”teaservideo” får vi följa med Kia i en ny modell som tar sig an världens tuffaste racerbana – Nürburgring – i hög fart. Filmen släpptes tillsammans med lanseringen av en ny sajt – thecurveahead.net – som bland annat innehåller en nedräknare för när nya bilen har premiär. 8 januari säger sajten, Kia har alltså siktet inställt på Detroitsalongen som öppnar just den dagen.

Men vad är det då för bil vi får följa med i på den tyska och krävande banan? En sportsedan med bakhjulsdrift som enligt förhandsuppgifterna drivs med kraften från en 3,3-liters V6:a på omkring 370 hästkrafter... eller mer.

I Sydkorea heter modellen K8.

Modellen har redan avslöjats på en bild som publicerats på Kia World. Bilden ser du här intill och bilen heter i detta fall Kia K8, alltså modellbeteckningen som används i hemlandet Sydkorea. Som vi ser är bilen väldigt lik GT Concept som Kia visade upp 2011.

I somras snackades det om att bilen ska lanseras under tredje kvartalet nästa år, i så fall i mitten eller i slutet av sommaren 2017, och att den får namnet Stinger. Det återstår att se om de uppgifterna stämmer.

Fler filmer kommer att följa innan visningen i Detroit den 8 januari.