Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090331-kia-vg-KND-5
090331-kia-vg-KND-5
090331-kia-vg-KND-5
090331-kia-vg-KND-5

Kia VG i form av KND-5 Concept

På bilsalongen i sydkoreanska Seoul ska Kia visa upp en konceptversion av en ny kommande premiumvagn – VG. Men redan nu har Kia lättat på trycket och gett oss en bild och knapphändig information.

Om några dagar är det dags för en för oss svenskar mindre känd bilsalong, nämligen den i Seoul, Sydkoreas huvudstad. Det är hemmaplan för biltillverkaren Kia och självklart slår de på stort där.

Detta i form av konceptbilen KND-5 Concept som sägs ge oss en tydlig förhandstitt av deras kommande lyxiga premiumbil VG. Och med svenska skoltermer får man väl anse att bilens former är värda sitt VG – väl godkänd.

Konceptbilen mäter 495  centimeter på längden, 185 centimeter på bredden och 148  centimeter på höjden. Plattformen den baseras på är en ny framhjulsdriven variant med en hjulbas på 285 centimeter. Under huven sitter en V6-motor på 3,5 liter, en maskin som med största sannolikhet även kommer att återfinnas i produktionsbilen när den presenteras 2010.

På samma plattform kommer även en motsvarande Hyundai att byggas. Den har dock ett tidigare premiärdatum, redan i september i år.

Läs mer