Kia visar grov Stinger GT på SEMA

Årets SEMA-show på Las Vegas Convention Center i spelstaden bjuder på mycket grovt, förstorat och många gånger överdrivet. En av alla bilar är Kina Stinger GT.

Stinger GT är Kias lyx- och prestandakryssare, åtminstone i Europa. I USA finns ju också K900 som står för lyxbiten. Båda dessa modeller står nu utställda i uppumpade versioner på årets SEMA-show i Las Vegas, denna artikel fokuserar på förstnämnda.

DUB Stinger GT heter den silvergrå bilen i borstat stål med kolfiberhuv och svart tak. Kia har alltså gått samman med bilbyggarfirman DUB för att skapa denna SEMA-showbil som nästan bara bjuder på visuella förändringar och inga tekniska (bortsett från ett nytt avgassystem och luftfjädring).

Under de kraftigt utvalsade skärmkanterna snurrar (när den inte står i montern) 22 tum höga hjul som är svarta, precis som mycket annat på bilen.

 Kia Stinger GT i standardutförande. Läs vår provkörning av den här.

Interiören får vi inte se men den ska tydligen gå i rött och svart där läder och mocka blandas. Dessutom ska ett enormt kraftpaket till ljudsystem ha monterats.

Under huven sitter alltså dubbelturbo-V6:an på 3,3 liter som ger 370 hästkrafter, precis som en vanligt Stinger GT 3,3 T-GDI. Det är inte fy skam för modellen gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder och toppar 270 km/h. En liten effektökning hade ju inte skadat, det är ju trots allt en SEMA-bil…