Kia visar hela nya Soul

Det är inte dags än, men Kia kan inte riktigt hålla sig och har alldeles precis släppt en betydligt mer avslöjande teaserbild.

I förra veckan släppte Kia första bilden på nya Soul, en bild som avslöjade vänster bakre takstolpe med tillbehör. I dag har Kia släppt ytterligare en bild, och den avslöjar den betydligt mer, nästan så att spänningen inför världspremiären nästa vecka förtas.

Vi får se att nya Soul har en betydligt snitsigare front än dagens generation som är ”trubbnosig”. Strålkastarna är låga och innehåller en tydlig lysdiodrad. Mycket är sig likt från föregångaren, exempelvis takets och sidorutornas sträckning. Nytt är i stället ett veck som sveper över framskärm och främre dörr, takrails och den bakrutan som ger de bakre takstolparna ett helt nytt utseende.

Vad gäller tekniken sägs det att den elektriska varianten, Soul EV, ska få samma batteri som i instegsversionen av Kia e-Niro/Niro EV, det vill säga batteriet på 39,2 kWh som i Niro EV räcker till 31,2 mils körning vid blandad körning, enligt WLTP.