Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia visar konceptbil – nya Cee’d väntar runt hörnet

Frankfurtsalongen kommer allt närmare och med det allt fler bilnyheter. Kia har släppt en teaser som visar en tjusigt formgiven konceptbil, en kombi som sägs kunna demonstrera nästa generation Cee’d.

Kia pumpar ur sig nya bilmodeller och uppdateringar av befintliga i väldigt rask takt. Vid sidan om dessa är de också flitiga när det kommer till konceptbilar. Och nu är det dags för ännu en konceptbil som vi inte känner till namnet på, men vi vet att den ska visas upp på bilsalongen i Frankfurt som öppnar den 12 september (öppnar för allmänheten två dagar senare).

Än så länge är Kia sparsamma med informationen som följer med bil(d)en som de skickade ut under onsdagsmorgonen. De skriver bland annat att konceptet är ritat av Kias gäng på designcentret i Frankfurt, endast en kort bit från salongen där den ska visas upp inför publik.

En detalj i den korta informationen sticker ut och är extra intressant, nämligen den att formen på konceptbilen ger en indikation på hur nästa generation Kia Cee’d kan komma att se ut. Vi vet att Kia kan göra bilar som ser bra ut och om nya Cee’d följer det vi ser ovan ser det lovande ut. Den skulle i så fall vara ett klart designmässigt lyft från dagens Cee’d som kom 2012 och som uppdaterades 2015. Men vi ska inte låta oss gå händelserna i förväg…

Kia säger att designen från Pro-Cee’d förvaltas och kombineras med en shooting brake-kaross i praktiskt utförande. Vi lägger in en liten brasklapp om att shooting brake i grund och botten ska ha tredörrarskaross. Hur som helst ser Kia-konceptet spännande ut och mer får vi veta om ett par veckor.