Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kia

Kia visar nya Sorento – även insidan

Nu har Kia släppt första bilderna som visar nya generationen Sorento. De tekniska godbitarna måste vi däremot vänta på. Den stora premiärvisningen äger rum på bilsalongen i Genève i början av mars.

Som teknikensvarld.se-besökare har du redan full koll på hur fjärde generationen Kia Sorento ser ut. För ett par veckor sedan visade vi nämligen modellen helt utan maskering, tack vare att vår spionfotograf hamnade mitt i en reklaminspelning för nya Sorento.

Om det är spionbilderna som har fått Kia att redan nu släppa bilder på nya Sorento vet vi inte, men det är ovanligt att en biltillverkare skickar så pass många bilder som sexton stycken, drygt två veckor innan avtäckningen som i detta fall sker på bilsalongen i Genève den 3 mars (om salongen inte ställs in på grund av coronaviruset).

Foto: Kia

Utseendet har vi redan gått igenom, och Kia själva kallar de nya formerna för mer djärva än tidigare. Den enda egentliga informationen av teknisk karaktär som vi bjuds på är att A-stolparna (främre takstolparna) har flyttats bak 30 millimeter jämfört med föregångaren.

Foto: Kia

För första gången får vi se hur nya Sorento ser ut på insidan. Nya generationen har en modern och ombonad instrumentbräda som ser betydligt mer ”premium” ut än hur det ser ut i dagens Sorento. Nytt är den fristående infotainmentskärmen som går ihop med mätarhuset, lite åt det håll som Mercedes en gång i tiden var pionjärer inom och som allt fler biltillverkare anammar.

Nya Sorento kommer att erbjudas med både bensin- och dieselmotorer, men under 2021 kommer modellen även att finnas som laddhybrid och hybrid. Någon mildhybrid à la Sportage ser inte ut att komma.