Kia visar snygg sportbil med superb körglädje

Det är mycket europeiskt på Detroitsalongen nästa månad. Men där kommer att finnas en hel del annat också, bland annat sydkoreanska Kia som väljer Detroit som skådeplats för en ny sportbil.

Så här dagarna innan jul frestar Kia oss med vad de ska ställa ut på Detroitsalongen. Bilden ovan är det första vi får se av sydkoreanernas sportbilskoncept som ritats av företagets designavdelning i Kalifornien.

Informationen är än så länge knapp, men vi får reda på att det rör sig om en bil med 2+2-säteskonfiguration. Den ska bjuda på distinkt och dynamisk formgivning som ska få folk att vrida på huvudet, men också superb körglädje oavsett om det är på vägen eller banan. Låter onekligen bra, även om Kia inte är det första märke man tänker på i samband med bankörning.

Förutom att eventuellt visa upp hur en kommande sportbil från Kia skulle kunna te sig, kan konceptbilen även vara en förhandstitt på Kias nya formspråk som i framtiden ska genomsyra märkets modeller. Kias och Hyundais designchef Peter Schreyer, som ligger bakom bland annat första generationerna av Audi TT och A3 samt Golf IV, har nämnt att Kia står inför en förändring som är större än den som syskonmärket Hyundai påbörjat.

Om ett par veckor eller så får vi reda på mer om bilen och vad den kan tänkas heta.