Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia visar Telluride – jättesuv mot jetlag

Kia visar upp bjässen Telluride på bilsalongen i Detroit. Suven mäter över fem meter, ska avhjälpa jetlag och har laddhybriddrivlina.

Konceptbilen Telluride bygger på en modifierad version av Sorentos plattform och hjulbasen är förlängd med 30,2 centimeter. Något som betyder en totallängd på 501 centimeter, axelavstånd på 308, 201 cm bred och 180 cm hög. Jämfört med Volvo XC90 är det några extra centimeter åt varje håll.

Drivkraft levereras av en 3,5-liters V6:a med 274 hästkrafter som assisteras av en elmotor på 132 hästar. Total systemeffekt ska vara 406 hästkrafter, kraft som levereras till samtliga fyra hjul. Trots bilen storlek ska snittförbrukning ligga på cirka 0,74 liter per mil enligt Kia.

Kupén nås via dörrar som öppnas i 90 grader varav bakdörrarna är hängda i bakkant, B-stolpen är bortplockad och insteget är mycket stort. De två främre sätesraderna utgörs av fyra separata stolar, en tredje sätesrad kan fällas upp ur golvet. Stolarna på mittenraden kan fällas bakåt och erbjuder även fotstöd som möjliggör en nästintill liggande position. Stolarna har inbyggda sensorer som kan mäta passagerarens energinivå och hälsa, samt visa resultatet på skärmar integrerade i bakdörrarna.

Vid behov kan den åkande få en terapeutisk ljusbehandling, något som enligt Kia ska höja energinivån och bland annat avhjälpa jetlag.

I nuläget har Kia inte några planer på att sätta modellen i produktion, men beroende på hur Telluride kommer att mottas av offentligheten kan det kanske ändras.

https://youtu.be/

Gilla på Facebook för fler videoklipp!