Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071030-kleemann-gtk
071030-kleemann-gtk
071030-kleemann-gtk
071030-kleemann-gtk

Kleemann GTK Concept

Danska Kleemann vet vi redan vad de kan göra med Mercedes-bilar. Men frågan är om vi tidigare har sett något så snyggt och brutalt som GTK Concept?

Kleemann brukar inte spara på krutet när de utrustar och trimmar Mercedes AMG-bilar. I fallet med Kleemann GTK Concept har inga undantag gjorts. Bilen är brutalt stark med sina 540 hästkrafter och 700 newtonmeter i maximalt vridmoment. Bilen baseras på Mercedes SLK medan motorn som utgör grunden är AMG-maskinen från SLK 55. Det betyder den längsmonterade V8-motorn på 5,4 liter men som i det här fallet är utrustad med Kleemans berömda kompressorsats. Paketet skickar kraften till de 20 tum stora specialdesignade bakhjulen via en sjuväxlad automatlåda. GTK Concept gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder vilket är cirka 1,3 sekunder bättre än hos SLK 55 AMG. Toppfarten ligger på 300 km/h, men skulle antagligen ligga ännu högre om det inte vore för den elektroniska begränsningen.

Bilen behöver rejäla bromsar vilket Kleemann så klart har försett den med. 380 millimeter stora ventilerade skivor fram greppas av saftiga åttakolvsok medan de mindre ventilerade skivorna bak på 345 millimeter greppas av fyrkolvsok.

Karossen som i sig är en skönhet är uppbyggd av kolfiberpaneler för hållbarhet och låg vikt. Formerna hos GTK Concept är klart GT-inspirerade, om än i mindre format. GTK står för övrigt för Gran Turismo Kleemann.

Dock har bilen en stor nackdel – den är inte tänkt för massproduktion, den ska fungera som byggplatta för kommande Kleemann-modeller. Men men… som med allt annat så kan saker och ting förändras.