Koenigsegg-aktier auktioneras ut

Med start klockan 16 på torsdagen går två miljoner aktier i sportbilstillverkaren Koenigsegg under klubban på en offentlig auktion i Halmstad, skriver Helsingborgs Dagblad.

För den som vill bli delägare i Koenigsegg har man nu ett gyllene tillfälle att komma över två miljoner av de totalt 31 miljoner b-aktierna i sportbilstillverkaren.

När koreanska bolaget SNTG Automotive gick i konkurs 2005 fick konkursförvaltaren Sigvard Cumtell i uppdrag att sälja aktierna, vilket han försökt göra på privatmarkanden. Det har inte gått så bra och nu auktionerar man alltså ut aktierna på Hallands auktionsverk i Halmstad.

– Det har varit svårt att fastställa värdet på de här aktierna där kursen har varierat kraftigt under åren. Inte minst när Koenigsegg lade budet på Saab Automobile blev det en kraftig ökning av kursen, säger Sigvard Cumtell till Dagens Industri.

Sedan Sigvard Cumtell började försöka sälja aktierna för sex år sedan har han fått visseligen fått bud – men de har varit alldeles för låga. Skambud på 40 000 kronor har viftats bort men inte ens toppbudet på en miljon kronor har ansetts vara högt nog.

Enligt Helsingborgs Dagblad hamnade den senaste köpkursen på fyra kronor styck för 500 aktier i slutet av juli.

Koenigsegg gick senaste året med vinst på 274 000 kronor med en omsättning på 83 miljoner kronor totalt.