Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg Jesko i läckert körsbärsröd specialutgåva

Alla 125 exemplar av Koenigsegg nya supersportbil Jesko är slutsålda, men missade du förra chansen får du nu en ny att lägga vantarna på ett exemplar.

På Genèvesalongen tidigt i våras drog Koenigsegg av skynket som täckte Jesko, modellen som ersätter Agera RS. Mer hänförande linjer i kombination med ännu mer effekt fick spekulanterna att spinna loss ordentligt. Fem dagar efter premiären var alla 125 exemplar som ska byggas, med start nästa år, bokade. 83 av dem redan innan själva premiärvisningen. Imponerande med tanke på att instegspriset för Jesko ligger närmare 30 miljoner kronor.

Hann du inte med att lägga order på en Jesko får du nu en ny chans. Tyska supersportbilshandlaren Luxuryandexpensive har nämligen lagt order på ett av de 125 exemplaren, och just denna bil ska de sälja vidare till den som går igång på Jesko i körsbärsrött. De vill ha 2,35 miljoner euro för bilen, med andra ord 25,2 miljoner kronor. Och då är inte skatter och andra eventuella avgifter inräknade, de tillkommer alltså.

Koenigsegg Jesko har en twinturbomatad V8 på 5,0 liter som ger 1 625 hästkrafter och 1 500 newtonmeter. Några accelerations- eller toppfartsiffror finns ännu inte, men rent konstruktionsmässigt är den god för en toppfart på 483 km/h.