Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Illustration: Jennarong Muengtaweepongsa

Koenigsegg Legera – drömbil i instegsformat

För tillfället har Koenigsegg tre modeller i programmet – Agera RS, One:1 och Regera. En fjärde modell, en mindre i instegsformat, vore inte helt fel och det har en thailändsk designer tagit fasta på.

Det är den thailändska designern med det långa namnet Jennarong Muengtaweepongsa som har skissat på hur en instegsmodell från svenska supersport- och megabilstillverkaren Koenigsegg skulle kunna se ut – och kanske borde se ut. Bilen vi ser här alltså inte verklig och är därmed inget alster som lämnat ritbordsstadiet i Ängelholm.

Tonåringen Muengtaweepongsa har tagit hänsyn till Koenigsegg nuvarande formspråk och applicerat det på en bil som han anser skulle kunna vara Sveriges utmanare till Lamborghini Aventador och Pagani Huayra. Breda flyglar och väldigt smal midja kännetecknar ”Koenigsegg-modellen” som Muengtaweepongsa har gett namnet Legera. Vi misstänker att namnet är en lek med italienska ordet för ”lätt” i kombination med Koenigseggs nya laddhybridmegabil Regera. Det italienska ordet för lätt stavas normalt med två G, det vill säga ”leggera”. (”Legera” med ett G är det latinska ordet för ”förena”, därav heter det legering när två eller flera grundämnen sammanblandas och får metalliska egenskaper).

Till skillnad från Koenigsegg Regeras elektrifierade drivlina ser Jennarong Muengtaweepongsa enbart en V8-motor i Legera. Mellan 700 och 800 hästkrafter anser han vara en lagom nivå.

Notera att bilen saknar dörrhandtag. Den thailändska designer har nämligen försett sin fantasibil med fingeravtrycksläsare som vid rätt mönster på fingertopparna öppnar dörrarna.

Vem vet, kanske det sås ett frö eller tänds en idé hos Koenigsegg när de tittar på Jennarong Muengtaweepongsas bilder?