Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Oskar Bakke/Koenigsegg

Koenigsegg Mission 500 sägs visas i Genève i vår

Bugatti var först att nå och passera 300 mph (483 km/h). Koenigsegg har därför siktet inställt på att vara med att först nå 500 km/h. Mission 500 uppges (arbets)namnet på bilen vara, och den sägs vara redo för debut på bilsalongen i Genève i mars.

I september i fjol kom uppgifter om att Koenigsegg under Pebble Beach-utställningen höll en VR-presentation för utvalda kunder. Vad de fick se var en virtuell bilmodell som sägs vara god för toppfarter över 300 mph, eller över 500 km/h för att vara mer exakt.

En knapp handfull supersportbilstillverkare har en längre tid haft som sikte att vara först att nå 300 mph, det vill säga 482,8 km/h. Bugatti blev först att nå den magiska gränsen. Rekordet nåddes med en modifierad Chiron på Volkswagens testbana Ehra-Lessien. Högsta hastigheten som registrerades var 304,77 mph, det vill säga 490,5 km/h.

LÄS MER: Ny bilmodell på gång från Sverige – Koenigsegg inblandade

Foto: Oskar Bakke/Koenigsegg

Det tåget har alltså gått för Koenigsegg som i stället skruvar upp svårighetsgraden. Målet är nu inställt på att vara först till 500 km/h (310,7 mph).

Fortfarande är inget känt om själva bilen, men enligt The Supercar Blog ska en konceptbil vid namn Mission 500 visas upp på bilsalongen i Genève i mars, om mindre än två månader.

Sannolikt är den potentiella rekordbilen baserad på Koenigseggs senaste modell – Jesko – som presenterades på bilsalongen i just Genève. Det var för ett år sedan.

Toppfarten hos Jesko, som du ser på bilderna här, har ännu inte preciserats av Koenigsegg. Den enda uppgift de har gått ut med är att modellen ska ha nog med marktryck för att nå 300 mph, det vill säga knappt 483 km/h.