Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg på gång med hypersnabb superbil

Svenska supersportbilstillverkaren rapporteras ha någonting väldigt extremt på gång, med eventuell toppfart på över 500 km/h.

Det är The Supercar Blog (TSB) som skriver att Koenigsegg under bilutställningen i Pebble Beach, som ägde rum i augusti, visade upp en specialmodell för utvalda VIP-kunder. Någon bil att känna och klämma på fanns inte på plats, i stället handlade det om en VR-presentation (Virtual Reality).

Enligt TSB:s källor ska bilen byggas i en begränsad upplaga om elva exemplar och ha en toppfart på över 300 mph. En annan källa preciserar toppfarten mer exakt – 314 mph, det vill säga 505 km/h.

På nätet spekuleras det i om denna exklusiva modell kommer att utgå från Jesko eller Regera, men vi tycker det låter som den Jesko 300 som nämndes i förbifarten vid presentationen av ”vanliga” Jesko på bilsalongen i Genève i våras. Jesko 300 är bilen, vilket namnet avslöjar, som är tänkt att nå den magiska siffran 300 mph. Siffran är dock inte lika magisk längre sedan Bugatti tidigare i dag gått ut med informationen att de nått 304,77 mph (490,48 km/h) med Chiron. Därmed vore det inte osannolikt att Koenigsegg siktar på den magiska siffran 500 km/h. Framtiden får utvisa vad siktet är inställt på…