Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg Ragnarök tar över efter Agera med 1 460 hk

Nu får vi via vad som kallas pålitliga källor reda på vad ersättaren till Koenigsegg Agera heter – Ragnarök. Effekt- och accelerationsmässigt blir den inte att leka med.

Tidigare i år avslöjade Christian von Koenigsegg lite detaljer om nedlagda Ageras ersättare. Han sa då att bilen ska ha världspremiär på bilsalongen i Genève i mars 2019 och att den kommer att vara mer kompetent och extrem än modellen den ersätter. Han avslöjade också att ersättaren inte är en hybrid, att den blir mer varvvillig och lättare än Agera samt att den ska vara mer banorienterad än Regera.

I somras släppte Koenigsegg plötsligt en illustration, den du ser nedan, som då sades visa konturerna på Agera-efterträdaren. Supersportbilsfansen gick i spinn och några startade genast upp något vasst bildbehandlingsprogram och skissade fram ersättarens utseende bakifrån, med illustrationen som mall. Det är en sådan bild vi ser högst upp i denna artikel. Om Agera-efterträdaren verkligen ser ut så får framtiden utvisa.

LÄS MER: Koenigsegg funderar på Le Mans

Som grädde på moset får vi nu, den inofficiella vägen, veta vad Ageras efterträdare ska heta. Den heter nämligen inget mindre än Ragnarök. Uppgifterna kommer från The Supercar Blog som har fått namnet från vad de kallar för en pålitlig källa som står Koenigsegg nära. Det skulle kunna vara en återförsäljare eller en trogen Koenigsegg-kund som har glipat för mycket efter att ha fått ta del av namnet i förtroende. Återstår att se om namnet stämmer…

Ragnarök känner du säkert igen från grundskolan. Förmodligen var det redan i lågstadiet som du läste om nordisk mytologi. Kortfattat är Ragnarök händelser som leder till jordens och gudarnas undergång.

Ragnarök är dessutom undertiteln till Marvel Comics film Thor från 2017.

FILM: Koenigsegg Agera RS blir världens snabbaste bil

Enligt rykten ska Koenigsegg Ragnarök ha en twinturbo-V8 som levererar 1 460 hästkrafter, och det i en bil som sägs väga under 1 200 kilo. Jämför det med världens snabbaste bil, Agera RS (447,19 km/h i snittfart på två stinter och 457,94 km/h på en stint), som har 1 360 och en tjänstevikt på 1 395 kilo (torrvikt 1 295 kilo).

Som om dessa siffror inte vore nog, det sägs också att Koenigsegg Ragnarök är något i hästväg accelerationsmässigt. 0-400 km/h ryktas gå på 14 sekunder. Fjorton sekunder!!!

Vi tror på det när vi ser det (officiella siffror), för det är oerhört mycket snabbare än Agera RS. Ta Bugatti Chiron som jämförelse, den gör 0-400 km/h på 32,5 sekunder. Skulle Koenigseggs nya monster vara mer än dubbelt så snabb? Verkar överdrivet… men den som lever får se.