Koenigsegg Regera avslöjad med 1 500 hk och galen prestanda

Genèvesalongens kanske mest eftertraktade objekt är Koenigsegg Regera som avtäcks senare i dag. Den har dock blivit avslöjad i förväg i form av bilder och lite förhandsfakta.

I flera veckor har vi gått och väntat på Koenigseggs nya megabil Regera som är hypersnabb mycket tack vare en kombination av bensin- och eldrift. Hur snabb och stark den svenska supersportbilstillverkarens nya, mer ”komfortinriktade” modell är har varit höljt i dunkel – tills nu.

Avtäckningen äger rum senare i dag nere i Genève, men läckta bilder tillsammans med några få fakta avslöjar formerna och prestandan redan nu.

Utseendet låter vi dig som betraktare ta itu med på egen hand, för tillfället, och vi fokuserar i stället på drivlinan. Den har enligt uppgift 1 500 hästkrafter varav, som vi känner till sedan tidigare, 700 kommer från elmotorer. Regera är alltså en megabil plus lite till (1 360 hk är gränsen för megabil).

1 500 hästkrafter är sanslöst mycket och enligt de läckta uppgifterna ska 0-400 km/h gå på under 20 sekunder! Det är snabbare än Koenigsegg One:1 och för att sätta siffran i relation till något annat ännu mer konkret: Bugatti Veyron Super Sport, världens snabbaste bil, gör 0-400 km/h på 30 sekunder. En annan intressant jämförelsebil är Porsche 918 Spyder, även den en supersportbil som precis som Regera drar nytta av elkraft, gör 0-300 km/h på 20,9 sekunder. Regera gör alltså ytterligare 100 km/h till på kortare tid. Sanslöst!

Håll utkik på teknikensvarld.se under dagen, för då presenteras Koenigsegg Regera i sin helhet med allt vad det innebär.