Koenigsegg Regera i läckert svart

Vi har sett Koenigsegg Regera i en handfull olika färger, men inte i svart. När Koenigseggs grafiska formgivare nu visar upp sin dröm-Regera är det därför i svart, med läckra blå toner.

Koenigsegg låter sina anställda visa upp sina dröm-Regera på företagets Facebook-sida, och för några dagar sedan var turen kommen till Koenigseggs grafiska formgivare Lisa Johansson. Just hennes dröm-Regera sticker ut genom att inte vara så ”flashig” som andra blå, lila och röda Regera som vi redan sett (konceptbil, produktionsbil och ”Prince-bil”). Lisa Johanssons Regera är sobert svart metallic med blåa inslag. Färgen heter Raven Black (Rabe Schwartz om tyska hade varit världens dominerande språk, korpsvart om svenska hade dominerat) och ackompanjeras av Koenigseggs nya, smidda ”nät”-fälgar med elva sylvassa ekrar. Bakom dessa gömmer sig bromsok i den metallic-röda kulören Draco.

Som krona på verket har Lisa Johansson försett sin version av den svenska superladdhybriden med nakna kolfiberdetaljer i form av en strimma längs huven och längs bilens sidor.

Interiört har hon valt stolar (och andra detaljer) i lingonrött med vävda inlägg och franska sömmar i svart, svart anodiserad mittkonsol samt kolfiber i mängder.

Hur skulle du vilja ha din Koenigsegg Regera, den växellådslösa supersportbilen med över 1 500 hästkrafter som gör 0-400 km/h på under 20 sekunder och som ska byggas i 80 exemplar?