Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg Regera visar upp sig – lockar paparazzis

Jo visst finns det paparazzis även i bilvärlden, det fick Koenigsegg Regera uppleva i helgen under Goodwood Festival of Speed. Här är fyra minuter Regera, så vrid upp ljudet, lyssna och titta.

https://youtu.be/iLbs_PcDSNc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det finns B-kändisar, och så finns det riktiga kändisar. Koenigsegg Regera tillhör utan tvekan, trots att andra försöker ta större plats, sistnämnda kategorin. Det får vi se exempel på i filmen ovan, var Regera än rullade i helgen halade folk upp sina kameror och mobiler för att få den unika, svenska megabilen att fastna på film. Vid ett tillfälle är det extra tydligt, i bakhåll ligger ett gäng fotografer med teleobjektiv. Som Hollywood-paparazzis kastar de sig över sitt byte bakifrån, med pekfingrar på höger hand arbetande som aldrig förr.

Varför egentligen? Jo, för att det är ett stycke svensk bilindustrihistoria de fick bevittna under några få, korta sekunder. Koenigsegg är något av ett unikum i bilvärlden, inte för att den är en laddhybrid med över 1 500 hästkrafter och över 2 000 newtonmeter, utan för att den saknar växellåda. Kraften från förbränningsmotorn överförs nämligen direkt till bakaxeln. Mer om tekniken och Regera i övriga kan du läsa här.

Drivlinan som slog världen med häpnad på bilsalongen i Genève i mars tidigare i år.Drivlinan som slog världen med häpnad på bilsalongen i Genève i mars tidigare i år.Drivlinan som slog världen med häpnad på bilsalongen i Genève i mars tidigare i år.
Drivlinan som slog världen med häpnad på bilsalongen i Genève i mars tidigare i år.

En annan imponerande grej med Regera är accelerationen. Den ska vara världens accelerationssnabbaste bil. 0-100 km/h är den inte snabbast med 2,8 sekunder, det finns en handfull snabbare bilar. Men 0-400 km/h, där snackar vi accerelation! Medan världens i dag officiellt snabbaste bil – Bugatti Veyron Super Sport – gör 0-400 km/h på 30 sekunder gör Koenigsegg Regera samma acceleration på under 20 sekunder.

80 exemplar av Regera ska byggas. Det gäller att börja lägga undan veckopengar redan nu om man ska ha en chans – att ens kunna köpa färgen till bilen.