Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg sätter ännu ett rekord

Trots allt annat än optimala förutsättningar satte Koenigsegg i helgen nytt banrekord på Spa-Francorchamps.

https://youtu.be/7wplfrYpox0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Koenigsegg spenderade helgen på Spa-Francorchamps med målsättningen att slå nytt banrekord, något som de även gjorde trots en del motgångar. Första dagen spenderades till testande och med en bullergräns på 110 dB och andra bilar på banan klarade One:1 av en tid på 2:32,14, 1,12 sekunder snabbare än tiden de satte för en dryg månad sedan på samma bana.

Tanken var att dag två skulle vara dagen då det verkliga rekordförsöket skulle genomföras då Koenigsegg fick banan för sig själva under en tid. Bullerrestriktionerna hade dock skärpts till 103 dB, en gräns som One:1 inte klarar av.

Avgassystemet modifierades i förhoppning om att rekordförsöket ändå skulle kunna genomföras men efter några uppvärmningsvarv blev One:1, med testföraren Robert Serwanski bakom ratten, invinkad för att bullergränsen överstegs. Således fick Koenigsegg nöja sig med rekordtiden från föregående dag som sattes med slitna däck och andra bilar på banan. Däcken som användes är för övrigt samma däck som levereras med bilen till kunder, alltså gatlegala.

Koenigsegg är säkra på att de i framtiden kan sätta en bättre tid, men tills vidare så får de nöja sig med 2:32,14 vilket inte är fy skam då det är cirka sex sekunder snabbare än tidigare rekordhållare.