Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg visar första bilden på Agera RS-ersättaren

Nästa år har Koenigsegg sagt att ersättaren till Agera RS ska visas upp. Nu bjuds vi på första illustrationen.

Koenigsegg Agera RS finns inte mer. Eller jo, den finns så klart i de existerande exemplaren, men modellen är nedlagd, sista exemplaret har tillverkats. En ersättare är på gång och för några månader sedan berättade Christian von Koenigsegg lite om vad vi har att vänta oss och att modellen ska visas upp på bilsalongen i Genève våren 2019.

I dag berättar Koenigsegg på sin blogg om märkets nyaste återförsäljare, som återfinns i Melbourne i Australien. Men det är inte bilderna från bilhallen som är de intressantaste. Den bild som drar allt fokus till sig är en illustration som visar en supersportbil bakifrån. Det rör sig inte om vilken supersportbil som helst, utan efterträdaren till Agera RS. Koenigsegg skriver att kunderna i Australien var först i världen att få se silhuettskissen som vi alltså får se nu (här ovan), några dagar efter australiensarna.

LÄS MER: Koenigsegg Agera RS är världens snabbaste bil

Vidare skriver Koenigsegg att Australien-kunderna endast kan beställa den nya modellen eftersom även Regera är slutsåld. Därför fick de också en virtuell upplevelse av bilen, samma upplevelse som utvalda personer fick i samband med bilsalongen i Genève i mars i år.

Vad gäller bilden ovan ser vi att Agera RS-ersättaren behåller typiska Koenigsegg-former, men att bakskärmarna bjuder på en mjukare profil och med nya integrerade bakljus – lite som på Regera.

Då, på Genèvesalongen för drygt tre månader sedan, sa Christian von Koenigsegg att ersättaren kommer att vara mer kompetent och extrem än Agera RS. Den kommer att fortsätta med sin konventionella drivlina utan komplexa komponenter à la Regera.

LÄS MER: Christian von Koenigsegg beskriver ersättaren till Agera RS