Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigsegg visar Regera med Aero Package

I helgen som gick visade Koenigsegg upp sitt flaggskepp Regera med det nya Aero-paketet. Det var besökarna på Monterey Car Week i Kalifornien som fick bevittna nyheterna.

Vi har redan fått se en glimt av Aero-paketet till Koenigsegg Regera, det var i form av illustrationer i början av året. Nu har Koenigsegg visat upp de aerodynamiska detaljerna inför publik, det var under förra veckans Monterey Car Week som löper parallellt med Pebble Beach Concours d'Elegance.

Aero-paketet innehåller nya winglets både fram och bak samt en djupare frontspoiler. Det bakre wingletsparet ger stöd till den uppfällbara vingens funktion. Paketets detaljer tillsammans ökar marktrycket hos Regera med 75 kilo till totalt 385 kilo, jämfört med en standard Regera.

Koenigsegg Regera är en laddhybrid där tre elmotorer på sammanlagt 670 hästkrafter samverkar med en V8 på 1 100 hästkrafter. Drivlinan innehåller ingen konventionell transmission. Sammanlagd effekt uppgår till 1 500 hästkrafter och med en siffra av den kalibern blir så klart prestandan därefter. 0-100 km/h går på 2,8 sekunder, 0-200 km/h på 6,6 sekunder, 0-300 km/h på 10,9 sekunder och 0-400 km/h på under 20 sekunder. Omkörningsförmågan på andra vägar än svenska är det inte heller något fel på då 150-250 km/h går på 3,2 sekunder.

Utöver Regera med Aero-paket visade Koenigsegg även upp ett gäng Agera RS samt de äldre modellerna CCX och CCXR med Ghost Package.