Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så lika pickuper – men ändå så olika
2 AV 2
Foto: Opel

Konceptbilen som visar Opels framtid

Konceptbilen Opel Experimental visas upp i München i höst och ska visa märkets framtida formspråk – med ny logotyp.

Nyligen lanserade Opel en ny logotyp, eller en uppdatering av den tidigare rättare sagt. Den kommer lanseras under höstens bilsalong i München där man även ska bjuda på en ”överraskning som kommer göra besökarna förtjusta”, enligt Opels vd Florian Huettl.

Nu släpper man så kallade teaserbilder på den konceptbil som ska visas upp och presenterar även dess namn: Opel Experimental. Bilderna visar, förutom logotypen, en mängd vinklar och detaljer med märkets nya formspråk även om filosofin ”Bold and Pure” lanserades redan med konceptbilen GT X Experimental för närmare fem år sedan. Opel Experimental ska i alla fall ge oss en aning om hur framtida modellers form kan te sig. 

1 AV 4
Foto: Opel
2 AV 4
Foto: Opel
3 AV 4
Foto: Opel
4 AV 4
Foto: Opel

– Opel Experimental markerar början på ett nytt kapitel för vårt varumärke. Den formades för att ge en konkret vision om vart Opel är på väg. Vi kommer att avslöja fler detaljer snart – så håll ögonen öppna, säger Opels vd Florian Huettl.

Även om pressmeddelandet inte nämner något om drivlinor kan vi med största säkerhet säga att det handlar om eldrift. Stellantis, koncernen dit Opel tillhör, presenterade nyligen en ny elbilsplattform vid namn STLA Medium avsedd för elbilar i C- och D-segmenten. Vi lägger en liten peng på att det är det som kommer finnas under skalet på Opel Experimental.