Foto: Erik Andrén

Konstutställning på bensinmackar i sommar

Konst och bensinmackar är kanske inte en kombination som normalt sett förknippas med varandra. Icke förty är det vad bensinbolaget St1 satsar på nu i sommar. Fram tills augusti kommer verk från konstnärer som Jesper Waldesten, Astrid Sylwan och Malin Gabriella Nordin att visas vid bolagets stationer.

Bensinbolaget St1, som förutom stationer under eget namn även driver alla Shellstationer i Sverige, är med all sannolikhet det första bensinbolaget att synas på Kulturtavlorna i Stockholm – ett annonsutrymme som sällan upplåts till kommersiella aktörer. Detta då man under sommaren på sina stationer kommer att erbjuda vad som kallas ”Drive Thru-Konst”. Under en period fram till 20 augusti kommer nämligen en rad konstverk från flera av Sveriges mer kända samtida konstnärer att visas vid St1:s bensinstationer.

De konstnärer som visar verk på St1 är Jesper Waldersten, C Göran Karlsson, Astrid Sylwan, Ragnar Persson och Malin Gabriella Nordin.

”Vi vill gärna bjuda alla våra kunder på konstvernissage med några riktigt intressanta konstnärer när man ändå tankar”, säger Erica Samuelsson, marknadschef på St1, i ett uttalande, ”vi får möjlighet att exponera riktigt bra konstnärer för många människor i en ny och spännande miljö”.