Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konstverk avslöjar nya Range Rover Evoque

Nya Range Rover Evoque täcks av nästa vecka men redan nu står den på Londons gator. Som konstverk, vill säga.

Range Rovers instegsmodell Evoque lanserades 2010, nu är det dags för en ny generation. Täcket dras av suven i London den 22 november men redan nu kan man se den i stadsdelarna Chelsea och Kensington. Ja, i full skala och i tre dimensioner men dock i form av rörskulpturer skapade av samma människor som formgivit den verkliga bilen. Rörbilarna är lackade i grälla färger som rött, blått och koppar.

Greppet är dock inte nytt. Vid premiären av dagens Evoque, som vi närvarade vid, kunde en liknande rörskulptur ses. Även sångerskan/designern Victoria Beckhamn kunde ses vid tillställningen, hon kom att vara delaktig vid formgivningen av specialversionen VB Evoque.

Modellen Evoque har tills dags dato sålts i över 750 000 exemplar världen över och fått 225 utmärkelser genom åren. Teknikens Världs testlag har dock inte varit lika övertygade om bilens förträfflighet. Fyra gånger har modellen testats i Teknikens Värld (24/2011, 7/2013, 22/2014 och 4/2017), två gånger har den kommit sist, en gång näst sist men den vann även mot BMW X4 och Porsche Macan 2014. ”Baby Range” ansågs skön att ratta, snygg att se på och i sammanhanget billig i inköp och i ägande.