Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köp en Caterham – på varuhuset

Nu finns den klassiska sportbilen Caterham Seven som varuhusprodukt – men den är dubbelt så dyr!

Varuhus kan betyda lågpris men inte i fallet Harrods i London, ett begrepp när det kommer till lyxkonsumtion. Nu slår man ihop sina påsar med den brittiska sportbilstillverkaren Caterham och presenterar designsamarbetet Caterham Signature.

Först ut är en specialversion av en sann brittisk ikon: bilmodellen Seven, presenterad av Lotus 1952 med tillverkad av Caterham sedan 1973. En bil som kommer att stå exponerad på varuhuset oktober ut och som du bara kan köpa över disk.

Men det är ingen billig bil. 59 999 pund, över 640 000 kronor, vill man ha för bilen vilket är nästan dubbelt så mycket som en Seven 420G som den bygger på.

Seven är en primitiv bil i grunden men Harrods-versionen gör allt för att sudda bort det. Karossens färgschema följer varuhusets och chassit har lackats i guldfärg. Invändigt hittar vi lädersäten med logotypen inpräntad. Även på växelspaksknoppen är varuhuset närvarande i form av bokstaven H.

– Caterhambilar har alltid varit lätta att skräddarsy då de är handbyggda, menar företagets marknadschef David Ridley. Med Caterham Signature tar vi det ett steg till, du kan till och med få ditt namn graverat i stolen, fortsätter han.

Varuhuset Harrods på Brompton Road öppnade 1849 och omfattar 92 000 kvadratmeter säljyta och har 5 000 anställda. Runt 35 000 personer besöker varuhuset varje dag. Caterham är inte först att förstå Harrods dragningskraft, se bara Volvos pressbild nedan på Volvo 245 Turbo.