Köp ett TV-spel – få en BAC Mono på köpet

Nu finns den unika möjligheten att köpa ett TV-spel och få en sportbil på köpet. Det låter för bra för att vara sant och är det förstås också. Du får en bil på köpet, men då kostar spelet 1,6 miljoner kronor.

Kanske har du inte varit medveten om att Codemasters snart släpper sitt nya racingspel Grid 2, kanske är du inte ens intresserad av TV-spel. Då kan Codemasters nya erbjudande ändå vara något för dig. Nu meddelar de nämligen att de erbjuder ett enda exemplar av det kommande Grid 2 för det facila priset av 190 000 euro, cirka 1,6 miljoner kronor. Priset motiveras av att det följer med en BAC Mono motivlackad för att passa in i spelets grafik. Dessutom levereras spelet i en box som det står ”Grid 2: Mono Edition” på.

 Om Grid 2 vet vi inte så mycket men när det gäller BAC Mono är vi lite bättre bevandrade. Briggs Automotive Company (BAC) berättade våren 2011 att de skulle börja bygga sina små och öppna Mono-sportbilar men sedan dess har det varit tyst från britterna. Uppenbarligen har de överlevt och produktionen av 540 kilo tunga och 284 hästar starka Mono rullar på. 0-100 km/h ska gå på ruggiga 2,8 sekunder och toppfarten är 274 km/h.

 Den som nappar på det unika erbjudandet får även en guidad rundvandring i BAC:s fabrik, ett Playstation 3, en raceoverall, kängor, handskar och en hjälm.