Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070719-saab-mobilspel070719-saab-mobilspel070719-saab-mobilspel
070719-saab-mobilspel

Kör Saab med mobiltelefonen

Nu är det dags för Saabs BioPower-range att introduceras på ännu en marknad, då 9-3 SportCombi tar steget in i mobilen och blir spelvärldens första BioPower-bil. 

Nu släpper Saab sin miljövänligaste bil någonsin. Den finns dock bara som virtuell modell i deras nya spel för mobiltelefoner.

Idén bakom BioPower Challenge, som spelet heter, är att på kortast möjliga tid köra en Saab 9-3 BioPower SportCombi mellan två destinationer. I spelet finns tre olika etapper att spela; Inland, där färden går mellan Göteborg och Trollhättan, Kustväg med färd från Trollhättan till det svenska kustsamhället Fiskebäckskil (där nya Saab 9-3 lanseras under sommaren) samt Fjällen, där det gäller att köra på en isig väg mellan Narvik i Norge och Jukkasjärvi i Sverige. Snabbast tid vinner. Som spelare ges du också möjlighet att jämföra ditt resultat mot andra spelare runt om i världen, då du kan välja att skicka in resultaten till en global ”high score”-lista.

Bilen i spelet kan tankas med antingen bioetanol eller bensin. Välj med omsorg, för precis som i verkligheten får den som väljer att köra en Saab BioPower mer kraft och prestanda i bilen om man tankar med bioetanol.

Saab BioPower Challenge-spelet finns tillgängligt via SMS. För att ladda ner spelet SMS:ar man SAAB till 71747 i Sverige och +46 737 494 050 i övriga Europa.