Foto: Mecum Auctions

Kör som en kung. Ropa in Elvis Presleys Lincoln!

Elvis Presleys specialbyggda Lincoln Continental går nu under klubban. En ”familjebil” som stått bortglömd i årtionden. 

I en Lincoln Continental sitter du kungligt, förmodligen än mer i just detta exemplar då den tillhört Elvis Presley, kungen av rock'n'roll. Men innan du kan njuta riktigt får du kavla upp ärmarna och renovera – men först ropa in den under Mecums auktion i Monterey den 15 – 17 augusti.

Foto: Mecum Auctions

Elvis Presley var en biltok av rang och sägs ha ägt ett hundratal fordon. Den första familjebilen var dock den du ser på bilderna här. Ja, familjebil i den bemärkelsen att den gavs i bröllopspresent till Elvis och Priscilla Presley i maj 1967 av managern Colonel Tom Parker samt att de hade den under flera år under dottern Lisa Maries uppväxt.

LÄS MER: En fantastisk titt på Elvis BMW 507

Bilen är en Lincoln Continental från 1967 konverterad till limousine av Lehmann-Peterson och har chassinummer 88. Den har märkligt nog gått under radarn och stått bortglömd under fler årtionden – vilken man tydligt kan se på bilderna.

Foto: Mecum Auctions

Under 1980-talet hamnade bilen James Petrozzinis ägo, en framgångsrik affärsman i fastighetsbranschen, som gillade att klä ut sig till chaufför och köra sina barn med bilen samt skjutsa gäster till och från flygplatsen med limousinen.

Foto: Mecum Auctions

Bilen är utrustad med saker som klimatanläggning, styr- och bromsservo samt antenn, framstolar och sidorutor med elmanövrering. Om allt detta fungerar i dag är dock oklart.

Vad bilen väntas gå för nämns inte men den säljs utan reservationspris.