Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081009-bond-dbs-såld081009-bond-dbs-såld081009-bond-dbs-såld
081009-bond-dbs-såld

Krockad Aston Martin såld för 2,5 miljoner

I våras kunde vi berätta att en av de Aston Martin DBS som används i inspelningen av den nya Bondfilmen totalkvaddats sedan en stuntförare kört ned bilen i en sjö. Nu kan vi berätta att samma bil har sålts för 2,5 miljoner kronor.

 Vissa har mer pengar än andra, och vissa är mer filmälskare än andra. Personen som nyligen köpte en totalkvaddad Aston Martin DBS för omkring 2,5 miljoner kronor tillhör troligtvis dem som både har pengar och tycker om filmer. Det handlar inte om vilken DBS som helst som någon oförsiktig ägare har kört ned i ett dike.

Historien börjar med att stuntföraren Fraser Dunn körde Bondbilen i en scen där agent 007 flyr från en stor explosion i den senaste Bondfilmen Quantum of Solace. Allt gick dock inte som det skulle. Dunn lyckades inte hålla bilen på de smala italienska vägarna utan åkte rätt igenom ett vägräcke och ned i Gardasjön. I efterhand har det sagts att det var en tidig morgon och att vägbanan var våt. På värsta Bondmanér lyckades Dunn rädda sig själv och simma upp till ytan. Värre gick det för bilen. Det var bara att konstatera att någon av de fem andra Aston Martin DBS var tvungen att inställa sig för tjänstgöring.

 Livet slutade dock inte där för den dränkta Bondbilen. Självaste James Bond själv – Daniel Craig – säger till The Glasgow Daily Record att en hängiven samlare har köpt bilen för hela 200 000 pund, motsvarande 2,5 miljoner kronor. Drygt 800 000 kronor mer än vad en fabriksny DBS kostar.

Läs mer