070413_renault_clio_f1

Kul och gul Clio

Renault är naturligtvis inte sena med att utnyttja fjolårssegern i såväl förar- som märkes VM i Formel 1. Nu kommer Clio Renault F1 Team R27.

Tillägget R27 är hämtat från Renaults Formel-1 vagn för 2007 års säsong, vid vars premiärfest den 24 januari i år det även var avtäckningsdag för denna nya värsting-Clio.

Bilen är lackad i samma färg, Sirius gul, som storebror Mégane Renault Sport R26, som visades första gången på Parissalongen 2006. Även dekaleringen går i samma stil. Exteriört uppmärksammas även de röda bromsoken (Brembo) och mörkare fälgarna i kulören "Dark Anthracite". 

Bilen är sänkt med 7 millimeter och fjädringen har gjorts stummare. Interiört känner vi igen oss från vanliga Clio Renault Sport med undantag för den lilla plaketten vid handbromsen som visar att detta handlar om en bil i begränsad upplaga. Däremot är Recarostolarna med inbyggda sidokrockkuddar standard här.

Motorn är otrimmad och hämtad från Clio Renault Sport: en tvärställd tvålitersfyra med 197 hästkrafter vid 7 250 r/min.

Om inte gult faller dig i smaken finns fler kulörer att tillgå: Deep Black och Makan Grey om du är inne på metalliclack eller Toro Red och Dynamo Blue om du är lagd åt det andra hållet.

Clio Renault F1 Team R27 börjar säljas i Europa under maj månad, om denna specialare kommer till Sverige är osäkert. En vanlig Clio Reanult Sport får du för 249 900 kronor. Följ länken nedan till vår provkörning av den bilen.

Provkörning av Clio Renault Sport