Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Den smått legendariska bokstavskombinationen pryder åter en modell från BMW
2 AV 2
Foto: IvoChristov / Bring a Trailer

Kungens BMW M5 till salu

Carl XVI Gustaf har länge varit en välkänd bilälskare, och nu finns chansen att äga hans gamla BMW M5.

Den första generationen BMW M5, E28, blev den modell som på allvar satte fart på BMW M GmbH. Även om den föregicks av ikoniska M1 så blev det ingen bred framgång för modellen. 1985 lanserades den första generationen BMW M5.
Den byggdes för hand i totalt 2 190 exemplar och ett av dem såldes till vår egen kung. Närmare bestämt denna gröna M5 från 1987. Kanske var det här kungens långvariga intresse för M-bilar grundades. Han har genom åren även ägt bland annat en M3 CSL och äger i dag en M8.

Kungens gamla BMW M5 E28 är nu till salu på auktionssidan Bring a Trailer, där budet i skrivande stund är uppe i drygt 45 000 dollar, cirka 480 000 kronor. Att valutan är dollar beror nämligen på att bilen i nuläget står i USA dit den importerades tidigare i år.
Enligt auktionsbeskrivningen ska kungen ha utrustat bilen med bland annat VHF-antenner och kommunikationsutrustning, Blaupunktradio och BBS-fälgar.
I nuläget har bilen rullat drygt 25 000 mil och ser ut att vara i mycket välskött skick. Med bilen kommer ett intyg som säger att kungen kört bilen under de första 2 600 milen.
Annonsen hittar du här.

Missa inte vår provkörning av kungens gamla BMW M3 CSL nedan.

https://youtu.be/sv8KLDGmVX4