Kunglig Range Rover till salu

Om du någonsin undrat hur det skulle kännas att vara en kunglighet så kan det här intressera dig. Den Range Rover som tillhört Prins William, sonson till drottningen av Storbritannien, är nämligen till salu.

Mattias Skantze

Modellen är i utförandet Vogue SE, och är självklart utrustad med så många tillval som bara möjligt. Dessutom ska bilen enligt uppgift vara utrustad med några specialgjorda funktioner gjorda speciellt för kungahuset. Vad dessa är specificeras inte, men vi kan gissa att det bland annat innebär någon form av förstärkt kaross för att skydda mot kulor. Under huven sitter en 4,4-liters V8:a med en åttaväxlad automatlåda.

Bilen säljs via auktion, och det högsta budet ligger för närvarande på drygt 557 000 svenska kronor. Om åtta dagar avslutas auktionen, och då förväntas bilen säljas för drygt 1,67 miljoner kronor. Alla pengar som kommer in från auktionen kommer att skänkas till välgörenhet, mer specifikt till Sun Screen IT, som donerar datorer till skolor, sjukhus och barnhem i U-länder, och till Stand Down, som erbjuder hjälp till medlemmar av militären som lider av psykiska problem till följd av deras tjänstgöring.