Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läcka: BMW 8-serie Gran Coupé

BMW har redan visat en första bild på sin kommande fyrdörrarscoupé. Där stod den i mörkret, 8-serie Gran Coupé. Nu är lampan tänd och läckta bilder visar bilen i sin helhet.

I sommar ska 8-serie Gran Coupé täckas av men förra månaden släppte BMW en första bild på bilen. En bild som inte avslöjade allt för mycket då man förmodligen ville suga på karamellen lite. Nu har emellertid karamellen spruckit då bilder har läckt ut som visar bilen i sin helhet.

Det är på forumet f92.bimmerpost.com som de fyra bilderna publicerades först och av takarmaturen att döma är bilderna tagna i samma rum som den första officiella bilden.

BMW-8-serie Gran Coupé och "vanliga" tvådörrarscoupén i profil för jämförelse.

Det vi ser är alltså BMW:s utmanare till Porsche Panamera som debuterade redan 2009 och kom i ny skepnad 2016. En annan konkurrent är Mercedes CLS. 8-serie Gran Coupé tar över rollen från 6-serie Gran Coupé som märkets fyrdörrarscoupé.

Karmlösa dörrar som sig bör hos en coupé.

BMW 8-serie Coupé blev officiell i juni 2018 och ovan har via ställt två- och fyrdörrarsbilarna i jämförelse för att kunna se skillnader och likheter.

BMW 8-serie Gran Coupé eller Porsche Panamera, valet är ditt.

Två av bilderna avslöjar även bilen invändigt. På den ena ser vi bilen snett bakifrån och kan studera bilens dörrsidor och förarstolens baksida. Den andra bilden visar baksätet, den ser du ovan där vi ställt den bredvid baksätet på konkurrenten från Porsche så du själv kan avgöra var du helst vill ta plats.

LÄS MER: BMW M8 är här!