Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läcka: Mercedes-AMG A 45 S får 421 hästkrafter

Nya Mercedes-AMG A 45 får upp till 421 hästkrafter enligt en informationsläcka och klår därmed huvudkonkurrenterna Audi RS3 och BMW M2.

Lyxigare, luftigare och roligare att köra. Det var riktmärkena för nya Mercedes A-klass enligt testchefen Jochen Eck. Körglädje är oftast synonymt med högt hästkraftsantal och på den punkten ska den kommande prestandaversionen AMG A 45 att leverera än en gång – och det med extra mycket pulver.

Bilen är förvisso inte officiellt presenterad än men på försäkringssajten HUK24 kan man redan välja modellen. Huruvida det är en ofrivillig informationsläcka eller det har brustit i något annat led återstår att se.

I menyn finns i alla fall två versioner av AMG A 45 att välja på, en med ett effektuttag på 387 hästkrafter och en andra S-version med hela 421 hästkrafter. Båda effekterna är hämtade ur samma motor med 1 991 kubikcentimeters cylindervolym, en motor som vi känner från andra versioner av A-klass. Båda AMG A 45-versionerna kommer med Mercedes fyrhjulsdriftssystem 4Matic.

Toppversionen av A-klass utgörs i dag av AMG A 35 med 306 hästkrafter, en modell som debuterade hösten 2018 under Parissalongen

. Även den har fyrhjulsdrift.Bilden ovan är hämtad från Mercedes julfilm där det som måste vara nya AMG A 45 ses köra på en bana i Tyskland. Bilen är maskerad men vi ser i alla fall att den har dubbla avgasrör till skillnad från AMG A 35.

https://youtu.be/1wEHAiRu99c