Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läcker Toyota GT 86 Targa med bakrutejalusi à la Saab

Besöker du årets SEMA-show i Las Vegas kommer du att få se en Scion FR-S (Toyota GT 86) med läckert targatak och lika läcker bakrutejalusi som får oss att tänka tillbaka på 1980-talet.

Toyotas lilla glädjespridare GT-86 heter Scion FR-S i USA och det är just den modellversionen som ställs ut i targa-utförande i Los Angeles med start om några dagar.

Det är Cartel Customs som har gjort en targaversion av FR-S – och vi måste säga att bilen passar oerhört bra med den lösningen. En annan läcker detalj, utöver karossfärgen och 19-tumsfälgarna, är jalusin som täcker bakrutan. Den får oss genast att bli nostalgiska då vi ser framför oss främst Saab-bilar under 1980-talet.

Cartel Customs har inte bara gjort exteriöra förändringar, så som bodykitet i stål (alltså inte kolfiber som annars är normalt). De har också, som tilläggsbeteckningen T1 skvallrar om, tryckt ned ett turboaggregat som ger boxerfyran lite extra kräm. Hur många extrahästar utöver de 200 som finns original får vi ännu inte reda på.

Andra förändringar är nytt sportavgassystem och förbättrad hjulupphängning med större bromsar. Just det, stereon är också utbytt till värre doningar.