070806-audi-trampbil

Läckraste trampbilen i kvarteret!

Vill du att din son eller dotter ska ha kompisgängets fränaste trampbil? Ta då en titt på Audis trampbil Auto Union Type C – en replika av den klassiska bilen i skala 1:2.

Originalet, alltså Grand Prix-bilen Auto Union Type C, tillverkades mellan 1936 och 1937. Den hade en V16-motor på sex liter under huven och utvecklade oerhörda 520 hästkrafter vid 5 000 varv/minut. Bilen du ser på bilderna ovan och nedtill är dock något mindre kraftfull – det är apostlahästarna som får se till att bilen hålls rullande. Den passar barn upp till 135 centimeter i längd.

Audis trampbil består av 900 olika komponenter. Det mest unika är att både chassi och kaross är i aluminium. Andra läckra detaljer är hydraulisk dubbelskivbroms, träpaneler samt säte och ratt klädda i läder, gjort av en väskmakare, precis som hos Audi TT. Dessutom kan ratten plockas ur för att lättare kunna stiga upp och ner i bilen.

Denna trampbils fördelar är alltså många, men nackdelarna väger minst lika tungt. Den tillverkas bara i 999 exemplar vilket gör att hela upplagan lär gå åt som smör i solsken. Har du som förälder redan nu börjat planera sonens eller dotterns födelsedagspresent så kanske priset känns avskräckande? Om man nu ändå inte bryr sig om att bilen kostar som en bättre begagnad Audi A8 i Tyskland, så är det bara att slanta upp runt 90 000 kronor, så har ni utan tvekan kvarterets (minst!) läckraste trampbil inom familjen.

För mer information, exakt pris och beställning, kontakta närmaste Audi-återförsäljare.