Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080828-lada-c-cross-conc080828-lada-c-cross-conc080828-lada-c-cross-conc
080828-lada-c-cross-conc Foto: Nikolay Kuzovkin

Lada C-Cross Concept – ny Niva?

På den nyöppnade bilsalongen i Moskva visar Lada upp sitt senaste koncept C-Cross. Rysslands största bilmärke visar totalt 13 modeller, varav den mest intressanta är nya crossoverkonceptet C-Cross som mycket väl kan bli en ny Niva.

Lada är ett av de bilmärken som på många håll i världen betraktas med stor skepsis. I hemlandet Ryssland är dock tongångarna annorlunda, i det stora landet i öst är Lada alltjämt Rysslands största biltillverkare med en marknadsandel på 20 procent förra året. Ladas image i världen hjälptes dock inte direkt av det märkliga koncept som visades tidigare i somras och som spåddes bli presenterat på bilsalongen i Moskva. Men när Moskvasalongen slog upp sina portar fanns bilen med den lustiga uppsynen inte där. I stället visas C-Cross som med ett betydligt beskedligare yttre är Ladas stora dragplåster på salongen.

C-Cross presenteras som en ren konceptbil som inte ska gå i produktion. Däremot ska den ge en fingervisning om hur Ladas kommande crossovermodell ska se ut. Om vi får tro C-Cross-konceptet blir den nya Ladan förvånansvärt lik Ford Focus. Den kommande bilen ska baseras på plattformen från nuvarande Renault Megane men med högre markfrigång och omarbetad fjädring. Priserna uppges börja på omkring 120 000 kronor.

Läs mer

Provkörningar