Lamborghini Aventador återkallas för ”uppdateringar”

Har du nyss köpt en Lamborghini Aventador? I så fall ska du ”brådskande” ta den till närmaste Lamborghini-verkstad. Anledningen till återkallelsen ska vara mjukvaran till växellådan.

Knappt har Lamborghini Aventador LP 700-4 börjat hitta ut till de första kunderna innan klagomål inkommit. Flera av de bilar som redan sålts har nämligen haft problem med växellådan, enligt vissa uppgifter ibland så stora att bilen varit obrukbar. Lamborghini ska då ha valt att vänta med nya leveranser av bilar tills man hittat och kunnat åtgärda felet. Något officiellt uttalande har inte Lamborghini gjort, men som det ser ut har man nu i alla fall lyckats hitta felet.

 Ägarna till de bilar som redan har sålts har kontaktats och ombetts att ”brådskande” uppsöka närmaste Lamborghini-verkstad för vad som beskrivs som ”uppdateringar”. Enligt vad vi erfar ska det dock inte röra sig om några mekaniska fel och brister utan ett problem med växellådans mjukvara. När denna uppdaterats ska bilen vara fullt användbar igen. Återkallelsen, som Lamborghini till viss del försökt dölja, är den tredje gällande exklusiva sportbilar den senaste tiden, återkallelser har även berört Ferrari 458 Italia (till följd av ett lim som kunde göra att bilen fattade eld vid extrema omständigheter) och McLaren MP4-12C (till följd av varierande mindre brister som motorpress och ägare pekat ut).