Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tom Salt

Lamborghini Aventador-efterträdare behåller V12-motor

Det är snart dags för efterträdaren till Lamborghini Aventador och även den kommer att få en V12-motor men som assisteras av elmotor.

Det är snart tio år sedan Lamborghinis flaggskepp Aventador lanserades och det är med andra ord snart dags för ersättaren att göra entré. Något som kan ske under 2021. Under Aventadors livscykel har det hänt en hel del på bilmarknaden och en supersportbil med 6,5-liters V12-motor som har en snittförbrukning på 1,8 l/mil ligger inte direkt i tiden.
I nuläget är inte mycket känt om efterträdaren men den amerikanska tidningen Car & Driver har pratat med Lamborghinis chefsingenjör som ger oss nya detaljer.

Maurizio Reggiani bekräftar att den nya bilen fortsatt kommer att ha en V12-motor utan överladdning under huven, något som är starkt förknippat med Lamborghini sedan starten. Men för att få ner de i nuläget skyhöga utsläppsnivåerna, 486 g/km, ska den också få hjälp av en elmotor som monteras vid framaxeln.
– Om du har möjlighet att använda en elektrisk framaxel med vridmomentsfördelning åt vänster och höger kan du göra något exceptionellt när det kommer till att hjälpa föraren med grepp och väghållning, sade Maurizio Reggiani till Car & Driver.

Ytterligare information om Aventador-efterträdaren är i nuläget sparsam men det ryktas om att den kan få en helt ny kolfibermonocoque, och vi kan troligen räkna med att effekten blir högre än den 740 hästkrafter som Aventador S har.