Lamborghini Aventador J

Lamborghini Aventador J visar upp sig på film

Genèvesalongens utan tvekan mest spektakulära supersportbil är Lamborghini Aventador J. En röd, italiensk speedster med V12-motor på 700 hästkrafter som sägs trotsa naturlagarna. Här är första filmen med den.

Ni var många som slickade er runt munnen när denna artikel publicerades. Om det är något du gillar att göra ska du absolut läsa vidare här och – framför allt – se filmen nedan, även om den i sig inte är så upphetsande.

 Däremot verkar huvudrollsinnehavaren, Lamborghini Aventador J (uttalas ”Yoh-tah”), vara upphetsande med tanke på alla lovord den fått på nätet sedan den blev officiell för en vecka sedan.

 111 centimeter låga Aventador J saknar tak och vindruta och kvalar alltså in som en speedster. I grund och botten är den en Aventador som tappar ett gäng kilon och försetts med lite visuella och aerodynamiska förbättringar (som vi kanske kan få se på en framtida Aventador SuperVeloce). Bakom ryggen på de lyckliga få som får tillbringa tiden i sittbrunnen sitter vanliga Aventador-V12:a som sätter fart på denna ”KTM X-Bow som vuxit upp”, som någon av er läsare kallade den. Med 700 hästkrafter lär den göra 0-100 km/h på under 2,9 sekunder och toppfarten anger Lamborghini till över 300 km/h (troligtvis runt 350 km/h om den inte spärrats på något vis).

 Filmen nedan visar Aventador J stillastående, tyvärr. Vi håller tummarna för att denna film är en i raden av kommande och att vi snart får ta del av en där bilen verkligen får bekänna färg på bana och där motorljudet inte drunknar i musik.

https://youtu.be/lqCDBPBN7tQ?width=575&height=353