Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Aventador Jackie Chan EditionLamborghini Aventador Jackie Chan EditionLamborghini Aventador Jackie Chan Edition
Lamborghini Aventador Jackie Chan Edition

Lamborghini Aventador LP 700-4 Jackie Chan Edition

För att hylla Jackie Chan på hans 60-årsdag och marknadsföra sitt nya uppdaterade Ad Personam-program visar Lamborghini upp denna specialversion.

I går visades Lamborghini upp sin nya specialversion, Aventador Jackie Chan Edition, under en välgörenhetsfest i samband med den kinesiska skådespelarens 60-årsdag. Bilen som bär hans namn är en Aventador LP 700-4 med en mittmonterad V12:a på 700 hästkrafter och 690 newtonmeter. Det som skiljer denna från en standardbil är bland annat den titangrå lacken, Nero Ade-fälgar, samt interiör i ett rött och svart tema som kompletteras av broderade emblem med de kinesiska tecknen för ”Long” på huvudstöd och dörrsidor. ”Long” syftar på Jackie Chans kinesiska namn som är Cheng Long.

Bilen kommer att säljas på auktion och förväntas att klubbas för bra mycket mer än de 7,38 miljoner yuan, cirka 7 787 000 kronor, som är startpriset för en Lamborghini Aventador i Kina. Pengarna kommer att gå till Kinas filminstituts ”Jackie Chan Charity Fund” som gynnar utvecklingen av Kinas filmindustri. Bilen kommer också att visas upp på bilsalongen i Peking 23-29 april.

Videoklippet nedan är från filmen Rumble in the Bronx från 1995 där Jackie rattar en Lamborghini Countach. Bilen ser dock ut att vara en sämre kopia av en äkta Countach.

https://youtu.be/mqzu3AI7Dow?width=575&height=353